Greendelight Home

Hygge

Greendelight Home houdt van “hygge”

De Deense term “Hygge” is een levensstijl; het is de kunst om in een mum van tijd een intieme sfeer te scheppen. De Scandinavische landen staan steevast bovenaan in het lijstje van gelukkigste mensen! Hoe doen ze dat toch, vragen wij ons af, ondanks hun koude winters en kille weeromstandigheden?

Marie Tourell Sodeberg, een Deense actrice geboren in Kopenhagen, schreef er een boek over: Hygge: the Danish Art of Hapiness. Het boek is een handleiding voor koken, decoreren, vermaken en geïnspireerd worden op de hygge manier.  Het belangrijkste punt in hygge is de kwaliteit van de samenhorigheid. Wat wil zeggen dat je je ook goed moet voelen met de mensen waarmee je samen bent. Maar er zijn uiteraard een aantal zaken die kunnen helpen om de hygge-sfeer te creëren: kaarsen, gedimd licht, een hete kop thee, haardvuur, …   Vergeet ‘zal, moet en moet’ – althans voor korte tijd. Geniet van onverwachte momenten zoals een oude jeugdvriend die je toevallig op straat ontmoet en neem de tijd om een kop koffie te gaan drinken en vergeet even de tijd… Ga voor hygge!      Eerst werken, dan hygge. Als er gewerkt wordt, ontstaat een gevoel van voldoening en dat is de basis van hygge. 

 

Greendelight Home staat volledig achter deze visie van leven. Hygge is een  levensstijl maar ons interieur kan uiteraard bijdragen tot dat “Hygge” gevoel!

 

Greendelight Home helpt u mee deze sfeer thuis te creëren.: theelichten, kaarsen, kussens, schapenvachten, plaids, manden, planten, …

 

Maak een afspraak om in een huiselijke sfeer deze decoratie te shoppen!  Greendelight Home zorgt alvast voor een “Hygge” sfeer…. WELKOM