Greendelight Home

Greendelight HomedeMadre: nieuw in onze collectie

deMadre: nieuw in onze collectie

demadre: nieuw in onze collectie

Een tijdje geleden leerde ik Vicky en Peter kennen. Zij creëerden samen deMadre: “een Belgisch merk met een hart voor herinneringen”. deMadre staat voor ‘ons moeder’ en het warme gevoel dat zij je gaf tijdens jouw kinderjaren.

DEMADRE

Vicky en Peter:

In 2009 werden wij op de Provencaalse markt in Eygalières aangesproken door een wel heel enthousiaste marktkramer. Hij verkocht kleurrijke, authentieke Tunesische handdoeken: hij noemde ze fouta’s. Hij vertelde ons dat ze enorm veelzijdig zijn: als handdoek, als sjaal, als dekentje, … een eindeloze lijst. Maar wat ons vooral intrigeerde was de belofte dat deze zachte doeken NOG zachter zouden worden naarmate het gebruik ervan. Dat moesten we zelf beleven. We kochten 3 fouta’s en waren dan ook ineens… verkocht.

In de collectie van Greendelight Home zitten de hamamdoeken en plaids. De hamamdoek is een platgeweven dunne katoenen handdoek en bestaat al 600 jaar. Het zorgvuldige vakmanschap zie je aan de details van franjes aan de uiteinden van iedere doek, waar de fijne katoenen draad samen komt en wordt vastgeknoopt. In Turkije heet de hamamdoek Peshtemal, in Tunesië Fouta.

deMadre Peshtemals zijn als wijn. Ze worden, als je ze goed verzorgt, beter bij het ouder worden. Van correct wassen en drogen worden ze nog zachter en dus leuker.

Meer informatie via contactformulier

Groetjes en tot binnenkort!

An